dilluns, 18 d’octubre del 2010

La percepció extrasensorial

Hola de nou! Continuant amb el meu blog, avui m’agradaria parlar la percepció extrasensorial. A continuació us deixo amb una aproximació al concepte per tal que conegueu una mica a què es refereix, i llavors us deixaré l’enllaç d’un experiment que es va realitzar al programa de televisió Cuarto Milenio (Cuatro). Recordo que aquest experiment el vaig veure en directe i em va sorprendre molt i es per això que l’he trobat interessant perquè el veieu i us adoneu que la percepció extrasensorial és present en les nostres vides.

La percepció extrasensorial és la capacitat d'obtenir dades de l'entorn sense usar els cinc sentits tradicionals, sigui a través de telepatia, precognició, captació de l'esperit o altres mètodes. Està considerada una creença sense fonament per la ciència acadèmica, tot i que els estudiosos de la parapsicologia la defensen i intenten demostrar-ne la validesa. Sovint la percepció extrasensorial es coneix amb el nom de sisè sentit.

Una vegada ja coneixeu el concepte m’agradaria que veiéssiu aquest vídeo. És curt i realment sorprenent i interessant. En el vídeo es posa de manifest com les persones som capaces de percebre presencies o perills sense la necessitat d’haver-ho de presenciar o experimentar a través dels cinc sentits tradicionals, sinó que les perceben a través d’aquest sisè sentit. Les persones que participen estan monotoritzades, és a dir, es té un control de la freqüència cardíaca, de la tensió i de la respiració. Aquestes variables es veuen alterades quan perceben presencies. A més, tenen l’opció de prémer un botó quan noten algun tipus de presencia tot i que no la perceben amb els sentits tradicionals.

Mireu el vídeo i us sorprendrà.

http://www.youtube.com/watch?v=YOT2nQj87WQ

3 comentaris:

  1. Molt interessant!
    He fet una entrada que pot tenir relació amb aquestes percepcions extrasensorials, i amb aquesta "ciència" que anomenen creença, o que en el cas de Masaru Emoto, anomena ciència de la cultura...

    Penso que aquestes percepcions extrasensorials poden explicar moltes coses, per exemple... com expliquem com percebem l'estima cap a les persones? Ho sentim, si, però per quin sentit ho percebem? Des del meu punt de vista ha de ser quelcom extrasensorial.

    Fins aviat ;)

    ResponElimina
  2. Molt curiós, Albert!
    Qui sap si en un futur més o menys proper podrem arribar a determinar de forma científica aquest tipus de qüestions? Al capdavall l'estructura del sistema nerviós està sotmesa a constant evolució.
    Fantàstica aportació1

    ResponElimina
  3. Albert! el vídeo que has penjat m'ha semblat molt interessant i curiós!

    Fins aviat!

    Carla García

    ResponElimina